úterý 29. dubna 2008

UFONI ve Finsku :-)

Tak si tak sedim na balkóně, poslouchám hudbu (U2) přicházející z domu na protější straně ulice a kochám se pohledem na noční oblohu.

Najednou vidim červený světýlko, který letí dosti rychle. Řikám si: "No vida, GPSka!" Vstanu, a du se podívat z maličko lepšího úhlu.
Světýlkou znenadání mění směr letu o 90° a pokračuje stejnou rychlostí. Řikám si: "No vida, UFOni!" :-)

Možná to bylo něco jinýho, ale mě vůbec nenapadá, co by to mohlo být. Letadla blikaj, tohle svítilo. Navíc letadla neudělaj v mžiku změnit směr letu o 90°. Podotýkám, že tahle změna byla fakt okamžitá - nebyl tam žádný oblouk, který by udělalo např. letadlo. Družice pokud vim neměněj směr letu vůbec. Tak nevim.

Máte někdo tušení, co by to mohlo bejt jinýho, než marťánci? :-)

T.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Vyjdeme-li z předpokladu, že změna směru byla okamžitá, je zřejmé, že to, co jsi viděl, muselo mít nulovou hmotnost. Víme, že energie se může měnit jen spojitě. Kinetická energie tělesa závisí na jeho rychlosti a hmotnosti. Pokud se má rychlost změnit skokem, jak píšeš, pak musí být hmotnost nulová, jinak to nejde. Takže to zjevně musela být nějaká projekce laserem na mraky nebo něco takového.

Pokud bychom připustili, že i promítnutý světelný bod na obloze lze považovat za létající objekt, pak bychom ho mohli označovat jako UFO, pokud ho neumíme identifikovat ;-)

Ananasovci řekl(a)...

Projekce laserem na mraky je dobrý nápad, ale vyloučil bych ji ze dvou důvodů. Zaprvé bych viděl problém ve značně vysokém výkonu, jakým by ten laser musel disponovat. Zadruhé obloba se zdála být jasná, bez mráčku...

Bára řekl(a)...

znama taky videla UFO, ale ufologove ji rekli ze to bylo jen letadlo, tak nevime.

Anonymní řekl(a)...

Já zase viděla duhu, která byla uprostřed oblohy a byla úplně dokola. Prostě ne jako oblouk, ale jako kruh. Všichni se mi smějí, ale je to pravda. Stalo se tak před třemi lety před Sázavským klášterem.

Ananasovci řekl(a)...

My ti ale věříme :-)