sobota 10. května 2008

Skanzen na ostrově Seurasaari

Jelikož už za několik dní pojedeme do Laponského národního parku, řekli jsme si, že bychom měli trochu protáhnout nohy, aby to pak nebyl takový šok. Vydali jsme se proto na ostrov Seurasaari vzdálený asi 6 km od kampusu.

Cesta byla příjemná, přestože vedla podél silnice. Museli jsme přejít přes ostrovy Lehtisaari a Granö a zpět na pevninu. Teprve odtud vedl most na ostrov Seurasaari.

Jakmile jsme dorazili k cíli naší cesty, zmocnila se nás únava. Našli jsme si proto pěknou skálu na břehu moře, nasvačili se a lehli si na chvíli k odpočinku. Společnost nám dělala jedna labuť, pár racků, vrána a pavouček. Posilněni a odpočati jsme se vydali na průzkum do nitra ostrova.

Za chvíli jsme objevili první dřevěné domečky skanzenu. Všechny stavby ve skanzenu jsou originály přenesené na tento ostrov z různých částí Finska. Kromě obyčejných chatiček je zde k vidění také velký mlýn, kostel, loděnice, farma a mnohé další zajímavosti.

Zpáteční cestu jsme už absolvovali raději autobusem.


Fotky si můžete prohlídnout tady.

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ahojky,perfektni web a super postrehy :D Zasmala jsem se u tech dveri.Loni se nam s kamoskama stalo neco podobnyho na hostelu, ze nas tam nejaci nemci zavreli a my se nemohly dostat ven:D Kdyz jsem se probojovaly ven,tak nam ta Finska recepcni ukazovala ten cudlicek, ale druhy den se nam to zabouchlo znova,tudiz vysvetlovani bylo lehce k nicemu:D
Ale proc pisu. V lete jedeme zas do Hels a premyslime kam v okoli se podivat a co jsme jeste loni nestihly a tak.Chtela jsme se zeptat jakym busem se jde dostat na ten ostrov Seurasaari nebo nejak pobliz, zatim se mi to nepostestilo najit,tak jestli muzete pomoct;-)
Moc dekuju!
Mejte se a uzivejte v Hels.
Klara

Ananasovci řekl(a)...

Ahojky.

Na stránce http://www.ytv.fi/eng/ si vyhledej spojení. From - odkud jedeš, To - Seurasaari. Kdybys to nemohla najít, tak mi ještě napiš.

Užij si pobyt v Helsinkách, teď je tu nádherně sluníčko a teplo.