pátek 22. února 2008

Finské kulinářské speciality

Včera jsem byla na "Finnish Cooking course" - kurzu vaření finského jídla. Sešlo se asi dvanáct zahraničních studentů a dva finští organizátoři. Ti přinesli recepty, podle kterých jsme společnými silami připravili večeři.

První chod byla krémová lososová polévka. K polévce jsme upekli typické finské pečivo plněné rýží (to jsme nepřipravovali, bylo koupené zmražené) s vajíčkovou pomazánkou. Jako moučník jsme pekli sladké šneky s cukrem a skořicí - ty se nám bohužel spálily, ale uvnitř byly dobré, tak se nakonec snědly :-). A na úplný závěr jsme měli tvarohový krém smíchaný se šlehačkou a jahodami.

Všechno bylo moc dobré a všem chutnalo. Akce se z plánovaných 3 hodin protáhla na 4 a zkončila tak, aby ti, co nebydlí v kampusu, stihli autobus domů. Mimochodem většina erasmus studentů nebydlí v kampusu, ale v úplně jiném regionu a dojíždí autobusem.

Fotky z akce tady.

Kris

Žádné komentáře: