pátek 14. září 2007

Menzy

Tak a teď něco málo o menzách. Je jich tu v kampusu celkem asi 6. My zatím známe dvě. V Dipoli a na elektrofakultě. Obě mají stejný systém výdeje obědů (večeře ani snídaně tu nejsou) a stejné ceny.

Základní oběd je za 2€ a obsahuje hlavní jídlo, ke kterému si každý sám nabere kolik chce přílohy. Přílohy jsou většinou brambory, rýže, těstoviny. Běžně si studenti dávají více druhů příloh. V ceně je také salát se zálivkou - opět si každý nabírá a namíchá sám podle chuti. K pití je v základní ceně jen voda.

2,35€ je rozšířená cena. K jídlu je navíc možné přibrat až tři krajíce chleba s máslem, šťávu, mléko a kefír.

Za extra cenu jsou různé zákusky, polívka (velmi vydatná, někdo si jí dává jako samostatné jídlo) a ostatní nápoje jako kola, juice...

Vaří tu docela dobře, zatím nám vše chutnalo.

Kristýnka

4 komentáře:

Pipla řekl(a)...

hmm... týjo, to docela závidím.. ve Švédsku byla menza drahá, tak jsem tam za celej rok ani jednou nepáchla. Obědy si skoro každej vařil doma... a ohřejval v kuchyňkách ve škole. Když sem byla líná, tak jsem umírala hlady. Máte tam taky kuchyňky? Až poslední den jsem na vlastní kůži zjistila, že v menze se dalo docela slušně a levně najíst. Tak snad příště :)

Ananasovci řekl(a)...

Máme kuchyňku společnou pro 3 (Tom) a 4 (Kris) lidi. Takže to docela jde. na vaření večeří a v neděli, kdy menza nefunguje. Akorát ta kuchyň u Toma je dost malá je tam strašný bordel :).

Pipla řekl(a)...

No, já myslela, jesti máte ve škole kuchyňky, kde si studenti mohou uvařit jídlo, nebo třeba v jedný kuchyni 5 mikrovlnek, aby si to mohli ohřát, ledničky, aby se jim to nezkazilo... tak, jak to bylo ve švédsku.. :)

Ananasovci řekl(a)...

Aha, tak to tady nemáme. Kuchyňku s mikrovlnkou a varnou konvicí jsem viděla akorát v budově, kde jsou studovny.