středa 26. září 2007

Sauna s Finama a ve škole jde do tuhého

Konečně máme čtečku karet, takže jsem mohla blog obohatit pár novýma fotkama a zaktualizovat fotogalerii picasaweb.google.com/ananasovci.

V neděli přijel Tom z Prahy a tak jsme konečně oslavili úspěšně složené státnice.

V podnělí jsme šli do sauny. Po pár minutách tam přišli nějací Finové a hned začali nalévat vodu na kamna, aby bylo v sauně ještě větší teploučku. Málem nás uvařili! Jsou to blázni :-).

Začátek tohoto týdne byl trochu hektický, protože ve škole už začíná jít do tuhého. Nejdřív bylo potřeba, aby Tom dohnal zameškané hodiny finštiny z minulého týdne a taky nám už začínají laborky. Jejich obtížnost nás dost překvapila. Zatím jsme nic neměřili, ale jen příprava nám zabrala hodně hodin.

Systém měření laborek mají na HUT jiný než u nás. Zapsali jsme si předmět, který obsahuje 5 laborek. Za každou naměřenou a zpracovanou lze získat jeden kredit. Minimálně 2, maximálně 5 kreditů. Měří se ve dvojicích. Odevzdá se příprava a domluví se termín měření na dobu, kdy je laboratoř volná.

Tom přivezl pěkné počasí (když byl v Praze, tak tu celý týden pršelo), takže doufáme, že vydrží i o víkendu a že se zajedem někam podívat.

Kristýnka

Žádné komentáře: