pátek 28. září 2007

Sanitární den a krmení veverek

Vzhledem k nepořádku, který v kuchyni pod taktovkou našeho čínského spolubydlícího panuje, jsme se rozhodli pro radikální změny.

Z kuchyně musí zmizet starý kávovar, ve kterým už jistou dobu zraje kávová plíseň. Kávovar je proto prohlášen nepoužívaným a co nevidět ho zlikvidujeme (stejně mu chybí hlavní díl - skleňená nádoba na výsledný kávový produkt). Nádobí putuje na své místo do poliček, nemusí přece zabírat celou kuchyň. Uklidit číňanovi jeho exotické koření si ale netroufáme (co když nás někde z rákosí sleduje), proto zatím zůstává kde je (hned vedle sporáku). Umytím celé linky a dalších drobností dokončujeme dílo a kuchyň je hned o třídu lepší. Není to sice dokonalé (číňan se v kuchyni projevil jako velmi expanzivní), ale lepší než předtím.

Protože se mi občas před oknem honěj veverky, jsou obdarovány starým prasklým talířem a třemi oříšky, což je jejich příděl na dnešní den. Zítra dostanou další - tak uvidíme, za jak dlouho si nějakou ochočíme natolik, aby nám "zobaly" z ruky..

Fotky naší první veverky

Tomáš

2 komentáře:

Francesco řekl(a)...

Tak koukám, že ti Číňani jsou prasata jaksi paušálně. Jeden muj kámoš z VŠ byl loni v Německu a na kolejích měl na buňce Číňanku, kteráž to prý byla schopna zaneřádit sprchu naprosto neuvěřitelným způsobem...dokonce to fotograficky zdokumentoval, abychom mu věřili...no opravdu to nebylo dvakrát chutné pokoukání;-)

Anonymní řekl(a)...

Chudák veverka, hlady uhryzla kousek misky :-) Je to roztomilé, ale s tím ochočováním bych byl trochu opatrný, Číňané jedí všelijakou zvířenu...