pátek 14. září 2007

Prověřili jsme tiskárnu

Tentokrát jsme na hodinu finštiny dorazili správně. Přesto jsme se rozhodli, že budeme chodit později, protože vyučující, kterou jsme měli minule se nám zdála příjemnější.

Tím jsme získali asi dvě hodiny času. Rozhodli jsme se je strávit v počítačové učebně a vytisknout si tam přednášky a laborky na celý kvadrimestr. Jazyky jsou v hlavní budově, kde se tyto učebny vyskytují podél celé chodby v přízemí. Některé jsou s windowsama a některé s linuxem. Musím uznat, že linux (Ubuntu) startuje mnohem rychleji než windows (mají tu všude Visty).

V každé učebně je umístěna tiskárna, která je studentům zdarma k dispozici. Žádné oficiální povolené množství vytisknutých stránek tu asi není, ale když někdo tiskne moc, tak prý může být zkontrolován.

Tiskli jsme z powerpointu a abychom šetřili papír, tak jsme zvolili čtyři stránky na list. Jenže jsme nastavili příliš velkou kvalitu a trvalo několik minut, než se vůbec vytvořila předloha, která se následně posílala na tiskárnu a byla velká asi jedno giga! Tiskárna pak chudák tiskla asi tři minuty jeden papír (ona ho teda vytiskla rychle, ale vzdy jeden za tři minuty). Ale nakonec to zvládla. A my jsme už ostatní soubory tiskli v normální kvalitě.

Kristýnka

Žádné komentáře: