neděle 2. září 2007

Prní dojmy

Bydlíme v kampusu asi 20 minut autobusem od Helsinek. Školu máme pět minut pěšky a vše potřebné, jako obchod s jídlem, pošta, banka, knihkupectví, skriptárna, trafika, kadeřnictví a papírnictví je v kampusu.


Kampus je docela veliký. Všude jsou vysoké jehličnaté i listnaté stromy, mezi nimi cihlové baráky a zelené plochy trávy. Občas je třeba projít malým lesíkem. Téměř u každého bloku nebo budovy školy stojí jízdní kola. Kampus se nachází na poloostrově, takže je obklopen zálivem.

Architektonicky zajímavá je budova Dipoli ve tvaru hvězdy a nepravidelně obložená velkými kameny. Hlavní budova školy působí na fotkách majestátním dojmem, ale ve skutečnosti je mnohem menší. Budovy mají nízké stropy, takže čtyřpatrová stavba se nám zdá docela nízká.

Všude tu pobíhají veverky a rostou houby. Finové totiž houby nesbírají.

Fotky z kampusu
Fotky z kampusu II

Každý máme jeden pokoj, ve stejném baráku, ale o patro jinde (nebo spíše o půlpatro, je to opravdu pár schodů). Můj pokoj je obdélníkový a o něco menší. Tomův je pěkný čtvercový a s oknem vedoucím na balkon a o moc hezčí.

Pustili jsme se do vypěkňování nejprve Tomova pokoje. Trochu přestěhovali nábytek, na stěny nalepili plakáty a fotky. Vypadá moc pěkně a útulně. Ten můj jsme se taky snažili udělat hezčí, ale v porovnání s Tomovým to prostě není ono. Působí studeně. Podle seznamu bych měla mít v pokoji křeslo, ale nemám. Zítra si o něj požádám.

Fotky Tomova pokoje

Kristýnka

Žádné komentáře: